De beste fietsspecialist bij u in de buurt. De fietsspecialist bij u in de buurt.

Enra high speed e-bike verzekering


Bij ENRA verzekeringen kunt u uw high speed E-bike eenvoudig verzekeren. Een high speed E-bike is een fiets waarvan de trapondersteuning niet stopt na 25 kilometer per uur. In dit geval wordt de fiets volgens de wet als bromfiets gezien. Als u met uw high speed E-bike op de openbare weg wilt rijden, moet u aan de volgende eisen voldoen:

  • De bestuurder moet minimaal 16 jaar zijn
  • De bestuurder moet minimaal in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs
  • De bestuurder moet een helm dragen
  • De high speed E-bike moet voorzien zijn van een kenteken
  • De high speed E-bike moet voor de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekerd zijn
  • De bestuurder moet zich aan de geldende verkeersregels houden
  •  

De voordelen van een high speed e-bike verzekering:

  • Gedurende 5 jaar uitkering op basis van de aanschafwaarde van het object bij een diefstal- of cascoverzekering
  • Verhaalservice is standaard meeverzekerd
  • Bij een cascoverzekering is standaard hulpverlening meeverzekerd


Wettelijke aansprakkelijkheid is verplicht

Als u met uw high speed E-bike op de openbare weg wilt rijden moet uw voertuig WA verzekerd zijn. Deze WA-verzekering kunt u bij ons afsluiten. U bent dan verzekerd tegen schade die u aan een ander toebrengt en waar u aansprakelijk voor bent. Onze WA-verzekering is inclusief verhaalservice. Raakt u betrokken bij een aanrijding waarvoor een tegenpartij aansprakelijk is, dan zullen wij met de verhaalservice de geleden schade proberen te verhalen op de andere partij.


Diefstalverzekering

Naast een WA-verzekering kunt u uw high speed E-bike bij ons ook verzekeren tegen diefstal. Wordt uw high speed E-bike gestolen? Dan wordt een nieuwe high speed E-bike (tot maximaal het verzekerde bedrag, onder aftrek van het eigen risico van € 50) geleverd via de rijwielhandel.


Cascoverzekering

De cascoverzekering betreft de meest uitgebreide dekking. Naast de bovengenoemde diefstaldekking bent u bij een cascoverzekering ook verzekerd voor schades door bijvoorbeeld een aanrijding of valpartij. Per schade heeft u een eigen risico van € 50. Onze cascoverzekering is inclusief hulpverlening. Mocht u tijdens uw fietstocht onverhoopt stil komen te staan, door bijvoorbeeld een technisch mankement, dan wordt u opgehaald door onze hulpservice. De hulpservice brengt u vervolgens samen met uw high speed E-bike terug naar het beginpunt van uw fietstocht.

Hieronder ziet u een overzicht van de dekkingen.

Fiets
<p>Helaas is schade aan uw fiets of diefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Dat kan met de fietsverzekering van Enra. Uw bakfiets kun u ook bij ons verzekeren.</p>

Helaas is schade aan uw fiets of diefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Dat kan met de fietsverzekering van Enra. Uw bakfiets kun u ook bij ons verzekeren.

E-bike
<p>Helaas is schade aan uw fiets of diefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Dat kan met de fietsverzekering van Enra. Uw elektrische&nbsp;bakfiets kun u ook bij ons verzekeren.</p>

Helaas is schade aan uw fiets of diefstal, niet geheel te voorkomen. Als u dit overkomt wilt u graag snel en goed geholpen worden. Dat kan met de fietsverzekering van Enra. Uw elektrische bakfiets kun u ook bij ons verzekeren.

Racefiets/MTB
<p>Lekker op uw racefiets of MTB door de bossen, duinen of over landweggetjes fietsen? Onderweg kan uw racefiets of MTB het flink te voorduren krijgen en schade oplopen. Kies daarom voor de racefiets en MTB verzekering van ENRA.</p>

Lekker op uw racefiets of MTB door de bossen, duinen of over landweggetjes fietsen? Onderweg kan uw racefiets of MTB het flink te voorduren krijgen en schade oplopen. Kies daarom voor de racefiets en MTB verzekering van ENRA.

High speed e-bike
<p>U kunt uw high speed e-bike eenvoudig bij ons verzekeren voor de WA, diefstal en schade. Wij zorgen dat uw na diefstal of schade snel weer mobile bent.</p>

U kunt uw high speed e-bike eenvoudig bij ons verzekeren voor de WA, diefstal en schade. Wij zorgen dat uw na diefstal of schade snel weer mobile bent.